projecten

Ymte brengt ledverlichting aan op uiteenlopende projecten: kantoren, horeca, evenementen, tuinen en landschappen, scholen, gemeentelijke diensten en zorginstellingen.

Gedachtegoed

In het kort

  • Daglicht simulatie
  • Speciaal voor grafisch werk
  • Volledige werkvloer LED

Reclamebureau Gedachtegoed vroeg Ymte om een functionele oplossing voor hun werk- en vergadervloer. Het beoordelen van grafisch werk en presenteren van eindproducten gaat het beste bij daglicht. Om ook bij bewolkt weer of donkere uren goed te kunnen werken hebben wij boven alle werk- en vergadertafels grote LED daglichtpanelen geplaatst.

Streek Dierentehuis Stevenshage

In het kort

  • Verbetering dierenwelzijn door LED
  • Meer energie onder werknemers
  • Volledig pand LED verlicht

In 2014 heeft Streek Dierentehuis Stevenshage te Leiden zich gevestigd in een nieuwbouwpand. Volledig duurzaam ingericht en gebouwd. Als verlichting is er gekozen om ledverlichting te plaatsen in en rondom het pand. Niet alleen lagere energiekosten zijn een voordeel, maar ook het welzijn van de dieren was hierbij van cruciaal belang. Omdat led nagenoeg geen trillingen kent, komt dit ten goede aan de gezondheid van mens en dier. Dieren zijn erg gevoelig voor trillingen van de oude Tl-buizen en kunnen hierdoor onrustig worden en zelfs gestrest.

Reactie van mevrouw Nicolette Bloemendaal, beheerder van streek Dierentehuis Stevenshage: “De verlichting is prachtig! In eerste instantie dacht ik ‘twee armaturen per kattenpension? Is dat wel genoeg?’ Nou, helemaal geen probleem, licht zat en ook heerlijk rustig aan je ogen. De dieren voelen zich erg prettig onder de ledverlichting. We merken zelfs dat de honden en katten minder rusteloos zijn dan voorheen. Ook de vrijwilligers werken graag in het mooie heldere witte licht. Omdat er binnen gekozen is voor daglicht simulatie heeft men ook aan het einde van de dag genoeg energie om de werkzaamheden te verrichten”.

Business center House of Vision te Voorschoten.

In het kort

  • De geschatte levensduur van de geadviseerde ledverlichting is:  17 jaar
  • De jaarlijkse besparing op de CO2 uitstoot bedraagt:  19 ton
  • Dit staat ongeveer gelijk aan de CO2 opname van:  1449 bomen

House of Vision is een dynamisch bedrijven verzamelpand in Voorschoten. Niet alleen dynamisch in werk maar ook in het "up to date" blijven van nieuwe ontwikkelingen in duurzaam en verantwoord ondernemen. Zo brengen wij gefaseerd, in samenwerking met Ymte Ledverlichting, nieuwe ledverlichting aan in ons pand. Van onze huurders ontvangen wij zeer positieve berichten over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe verlichting. Ledverlichting geeft een aangename werksfeer, voldoet aan de NEN normen voor daglicht en men heeft geen last meer van geïrriteerde ogen bij lensdragers. Ook zien wij in ons verbruik aanzienlijke besparing op de energiekosten. Mede door de aangebrachte aan en uit sensoren. Hierdoor brandt blijven de lichten op de verschillende kantoren alleen branden als er iemand aanwezig is in het kantoor. Ook over de service en klantgerichtheid van Ymte Ledverlichting zijn wij zeer te spreken. Mocht u overwegen om ledverlichting aan te brengen in uw pand dan bent u van harte welkom om ook bij ons even te komen kijken en de verhalen te horen over prettig werken met ledverlichting!